Министърът на здравеопазването  присъства на церемония по повод годишнина за специални

...
Министърът на здравеопазването  присъства на церемония по повод годишнина за специални
Коментари Харесай

Пристигнаха хиляди ваксини за деца! За РЗИ Пловдив - 12 000!

Министърът на здравеопазването  присъства на гала във връзка годишнина за специфични грижи за недоносени бебета в " Майчин дом “. Ето какво сподели малко по-късно тя:

" 18 000 ваксини за деца сред 5 и 11 години са пристигнали в " Бул Био " и още по 12 000 в РЗИ Пловдив и Велико Търново. Изготвени са указания как ще се ползват те и още на следващия ден ще получите отговори на всички въпроси.

Ще има разгласен лист кои пунктове ще извършват тези педиатрични ваксини. Към момента има и проби за учениците, приготвя се и ново закупуване. Последните научни проучвания демонстрират, че хората, които имат бустерна доза, са доста по-защитени, към 70 процента защита.

Хората имат най-вече доверие на персоналните си лекари и фармацевтите, по тази причина те ще вземат присъединяване в акцията по имунизация ".

Информационната линия в помощ на пациентите с хронични болести възобновява за трети път своята работа. 

От през днешния ден на тел. 0800 14 515, основан от Националната пациентска организация, всеки работен ден от 9 до 18 часа всеки искащ има опция да получи безвъзмездна телефонна консултация с практикуващи медици от Коронавирус браншове, както и с епидемиолози и имунолози във връзка с имунизациите против вируса. 

На горещата телефонна линия родителите могат да задават и въпроси за така наречен " педиатрични “ ваксини, които от през днешния ден могат да се ползват на деца от 5 до 11 години. Безплатната осведомителна линия за хора с хронични болести започва през април 2020 година, като за година повече от 10 000 българи са получили медицински съвещания по телефона от разнообразни експерти, измежду които ендокринолози, кардиолози, инфекционисти, психолози и други.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР